Ben je nog niet overtuigd van het idee van je eigen website?

Website maken

Tijden veranderen, misschien vroegen bedrijven zich jaren geleden af ​​waarom ze een telefoonnummer of een faxapparaat nodig hadden. Er waren andere manieren waarop klanten met een bedrijf communiceerden en ineens waren er nieuwe media en communicatiemogelijkheden die zich wilden laten gelden. Wat in de loop van de tijd natuurlijk werd. Internetaanwezigheid als communicatiemedium heeft de afgelopen jaren een lange weg afgelegd, maar waarom zou u uw eigen website laten maken?

Websites zijn JOUW presentatieruimte

Websites zijn het medium waarmee uw klanten u en uw bedrijf of project kunnen leren kennen. Het hoeft niet groot te zijn en te veel inhoud te hebben. Zelfs een klein digitaal visitekaartje met een korte beschrijving van u en uw contactgegevens zal u helpen. U kunt ook een uitgebreide website ontwikkelen met allerlei subpagina’s en veel waardevolle informatie. Jij bepaalt hoe je jezelf online presenteert. Het enige dat u in gedachten moet houden, is dat u authentiek moet zijn. Dan kunnen websites hun volledige potentieel ontwikkelen als uw individuele presentatieruimte.

U bereikt meer klanten met minder inspanning.

Om klanten binnen te halen, moet je in het dichte oerwoud van concurrenten veel en veelal dure maatregelen nemen. Of je besluit een keer een internetaanwezigheid op te zetten, zichtbaar te maken met online marketing en dan afwachten. Staat je website goed, dan kan deze je flink ontzorgen en meer klanten en prospects genereren. Volgens de huidige statistieken gebruikt 81% van de Duitsers (d.w.z. bijna 67 miljoen mensen) internet. De absolute meerderheid van hen neemt contact op met een bedrijf via de website of doet een aankoop. Precies daarom zou een goede website en het onderhoud daarvan de hoogste prioriteit moeten hebben bij veel bedrijven, organisaties, oprichters en particulieren. Ook voor jou.

Veel wegen leiden naar je eigen website.

Als je eenmaal hebt besloten om je eigen website te maken, komt de volgende uitdaging: hoe en waarmee maak je een website en hoe weet je wat de beste basis is voor je project? Kortom, er zijn talloze manieren om op je eigen homepage te komen. Wat voor u de beste oplossing is, hangt af van uw middelen (kennis, tijd, geld) en is gebaseerd op uw project. Voor simpele schijn kan je heel goed en voordelig werken met een website bouwpakket. Voor ambitieuzere projecten is het de moeite waard om met WordPress aan de slag te gaan en als geld geen rol speelt, kun je er ook aan denken om je eigen website helemaal door een bureau te laten maken.

U creëert een externe referentie voor uw bedrijf.

Zeker bij het starten van een eigen bedrijf komen er in het begin veel vragen op. Wat ga je precies doen, welk inkomen verwacht je, hoe presenteer je jezelf, behoor je actuarieel tot een bepaalde groep, enzovoort. Een website daarentegen helpt mensen uw bedrijf te begrijpen en de formele stappen op de best mogelijke manier te voltooien. Dit is vooral belangrijk voor bankzaken als u kapitaal nodig heeft voordat u uw bedrijf start. Als de bank niet precies begrijpt wat u doet en hoe, dan kan de financiële injectie uitblijven. Want als ze een lening wil verstrekken, heeft ze zekerheid nodig die bestaat in de kans dat het bedrijf zal werken. Met de website, waarop alles idealiter eenvoudig en begrijpelijk staat en waarop je je vaardigheden en motivatie kunt bewijzen, heb je een goede basis om te pronken.

Ben je nog niet overtuigd van het idee van je eigen website?
Schuiven naar boven