De betekenis van trouwringen

Trouw

Trouwringen zijn een teken van liefde en trouw, een belofte die je als bruidspaar doet en die met de ringen zichtbaar verzegeld moet worden. Het belang van trouwringen kent een lange traditie, lees hier meer!

Betekenis van trouwringen

Een trouwring met diamant is een symbool van loyaliteit, liefde, verbondenheid en standvastigheid. In tegenstelling tot verlovingsringen van witgoud met een zirkoniasteen, worden trouwringen doorgaans klassiek en eenvoudig gehouden in geelgouden tinten. Om een ​​unieke ring te krijgen, is er de mogelijkheid om het oppervlak van de ring te zetten met kleine diamanten.

Aan de ronde vorm van de trouwring wordt een bijzondere betekenis toegekend. De ringen staan ​​op zichzelf en hebben daarom geen einde of begin, wat oneindigheid belichaamt. Deze oneindigheid zou staan ​​voor de liefde tussen de twee echtgenoten. Er wordt gezegd dat trouwringen al sinds de 13e eeuw deel uitmaken van kerkelijke huwelijksceremonies. Tegenwoordig wisselen bruidsparen ook ringen uit bij burgerlijke huwelijken. Na ja te hebben gezegd, worden de ringen verwisseld. Bij de kerkelijke ceremonie worden de ringen gezegend voordat ze worden uitgewisseld.

Aan welke hand?

Er is geen duidelijk antwoord op de vraag aan welke hand de trouwring wordt gedragen. In de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) wordt de trouwring gedragen aan de ringvinger van de rechterhand, maar dit is internationaal niet wijdverbreid. In veel westerse landen wordt de trouwring gedragen aan de ringvinger van de linkerhand. Zelfs de Romeinen droegen de ring aan hun linkerhand, in de overtuiging dat de bloedvaten in de linkerringvinger rechtstreeks naar het hart leiden, waardoor er een verbinding ontstond tussen het trouwringsymbool en het hart.

Ringen graveren

Veel bruidsparen willen hun trouwringen door hun vertrouwde juwelier laten personaliseren door ze te laten graveren. Vaak worden hiervoor de naam van de partner en de trouwdatum gekozen. Dit is ook een manier om het jubileum niet te vergeten. Natuurlijk zijn er geen grenzen aan creativiteit als het gaat om graveren.

De betekenis van trouwringen
Schuiven naar boven