Hoe vaak moet je stofzuigen?

Stof zuigen

De vraag “Hoe vaak moet je stofzuigen?” kan niet in het algemeen worden beantwoord. Het hangt af van de mate van vervuiling, het aantal mensen dat in het huishouden woont, de dieren die in het huishouden leven en ook het persoonlijk welzijn. Een gezin met een hond of kat is meer geneigd om dagelijks te stofzuigen, een alleenstaande zonder huisdieren is meer geneigd om eenmaal per week te stofzuigen.

Regelmatig stofzuigen is belangrijk

Regelmatig stofzuigen is belangrijk voor schone tapijten en vloeren, maar ook voor de luchtkwaliteit in huis. Hoe vaker je stofzuigt, hoe minder stofdeeltjes er in de lucht zijn. Daarom moeten met name mensen met allergie├źn het appartement eenmaal per dag stofzuigen en tapijten vermijden. De stofdeeltjes komen vast te zitten in de vezels en zijn moeilijk te verwijderen met een stofzuiger.

Waar moet je stofzuigen en hoe vaak?

Er zijn ruimtes in huis die vaker moeten worden gestofzuigd dan andere. Dit geldt ook voor het entreegebied, aangezien u altijd wat vuil meeneemt met uw schoenen, evenals het eetgedeelte (kruimels zijn hier nauwelijks te vermijden). Een handstofzuiger is bijzonder geschikt voor de eethoek. Zo zuig je tussendoor snel de kruimels weg. Als je huisdieren hebt (vooral een hond of kat), moet je de slaapplaats vaker stofzuigen, vooral als ze van vacht wisselen. Tip: Als u het dier regelmatig borstelt wanneer het van vacht verandert, vermindert u de hoeveelheid haren die rond het huis vliegen.

Houd hier ook rekening mee bij het stofzuigen

Voordat je begint met stofzuigen, moet je een stofzuiger met een zak controleren om te zien of de zak vol is en deze zo nodig vervangen. Als je een zakloze stofzuiger hebt, controleer dan of de container leeg is en maak deze zo nodig leeg. Om het stofzuigen snel te laten verlopen, moet je eerst de kamer opruimen. Berg speelgoed en andere kleine spullen op en zet de stoelen op tafel. Nu moet je indien mogelijk de hele kamer een keer stofzuigen. Als je niet in het midden begint, vergeet je vaak een paar plekken. Het is het beste om vanaf de deur te werken. Vergeet ook niet onder de meubels te stofzuigen. Hier liggen de zogenaamde “wolmuizen”. Je moet altijd eerst stofzuigen en dan stofzuigen, want bij het stofzuigen komen veel stofdeeltjes vrij.

We hopen dat we de vraag “Hoe vaak stofzuigt u?” hebben kunnen beantwoorden. antwoord naar uw tevredenheid. Iedereen die nu zegt: “Dat is te ingewikkeld en tijdrovend voor mij” moet eens kijken naar de stofzuigerrobots. De kleine, wendbare apparaten stofzuigen voor u – dagelijks of wekelijks.

Mocht je trouwens een goede stofzuiger nodig hebben, kijk dan eens in onze Beste stofzuiger 5top.

Hoe vaak moet je stofzuigen?
Schuiven naar boven