Qatar – Doha

Doha

Koude verruilen voor warmte, grijze luchten voor zonneschijn: ik bezocht het emiraat Qatar aan de oostkust van het Arabisch schiereiland, met als hoofdstad Doha. Ongeveer 6 uur vliegen vanaf Frankfurt, met twee uur tijdsverschil en dus geen jetlag en fantastisch weer tot 28 graden. Ik vertel je over de mooiste bezienswaardigheden van Doha zoals de skyline, Souq Waqif Bazaar, Museum voor Islamitische Kunst, Corniche strandpromenade, droomstrand op “Banana Island” en een snelle woestijnsafari.

Vakanties in Qatar: zonbestemming het hele jaar door

Ik had het land alleen maar eerder meegemaakt op tussenstops op weg naar Azië. Omdat ik meer dan eens met Qatar Airways heb gevlogen. Je kent het land misschien als de locatie voor het WK 2022.

Het kleine land Qatar is slechts 180 bij 80 kilometer groot. Het heeft echter enorme aardgas- en oliereserves en is het rijkste land ter wereld.

Maar als je denkt dat het gewoon iets is voor een luxe vakantie – verre van dat! Ja, je kunt Rolls-Royce en Ferrari bewonderen op straat op het kunstmatige eiland “The Pearl”. Ik heb mooie motorjachten gezien en voor bijna 15.000 euro kun je in een hotelkamer verblijven. Alles is zeer netjes en schoon, vergelijkbaar met Singapore. Aan de andere kant is de vakantie in Qatar zoals ik die heb ervaren best betaalbaar.

Verken Doha alleen en met rondleidingen

Ik was het grootste deel van de tijd alleen op reis. Voor de eerste dag had ik een stadstour van 4 uur geboekt, met een gids in de auto en te voet. Leuk om een ​​eerste overzicht te krijgen!

Op de derde dag, na de stad en het strand, heb ik de woestijn ervaren tijdens een “dune bashing”-tour. Je rijdt de jeep met hoge snelheid door de duinen.

Mijn Al Najada Hotel by Tivoli lag in het historische centrum, dus ik kon naar veel bezienswaardigheden lopen. Het “Museum voor Islamitische Kunst” was ongeveer gratis. Ik betaalde minder of evenveel voor eten in restaurants als in Duitsland. Bussen en taxi’s waren ook even duur en de opening van de metro is gepland in 2019. Je kunt er ook goedkoop souvenirs kopen.

Enkele voorbeeldprijzen:

  • Maaltijd in het restaurant met drankje op de Souq Waqif markt: vanaf 15 euro
  • Cola in het café: 1 euro
  • 250 gram dadels in Souq Waqif: 5 euro
  • Twee geborduurde kussens in Souq Waqif (beginprijs, zonder onderhandelen): 18 euro
  • Lamp in de Souq Waqif: 40 euro

De officiële taal in Qatar is Arabisch. In Doha was communicatie in het Engels geen probleem.

Qatar – Doha
Schuiven naar boven