Waar zet ik mijn stempel op een contract?

Stempeltje

Voor particulieren is het voldoende als het contract zelf de volledige adresgegevens bevat. Het gebruik van een stempel is hier niet verplicht. Als je wilt, kun je je adresgegevens natuurlijk met een stempel invullen, als dat kan. Bij gebruik van korte briefvormen is het zelfs zinvol om een ​​adresstempel aan te brengen, zodat de ontvanger kan zien van wie het bericht afkomstig is.

Bij sommige contracten wordt de datum in eerste instantie blanco gelaten en vervolgens met een datumstempel toegevoegd. Uiteraard moet dit dan op de juiste plaats worden toegepast. Als er een gewaarmerkte kopie van een contract of andere belangrijke documenten wordt gemaakt, moet deze ook worden gemarkeerd met een stempel. Hier wordt de handtekening meestal direct onder geplaatst, maar voor de handtekening kan ook een apart veld worden voorzien.

Of het nu een privéadresstempel of een bedrijfsstempel is, het maakt bijna niet uit of de zegel boven, onder of naast de handtekening wordt geplaatst. Het enige belangrijke criterium is dat de handtekening leesbaar is. Als de handtekening wordt aangevuld met een voorgedrukte handtekening, moet deze ook leesbaar zijn.

Welke contracten zijn er?

Enerzijds zijn er natuurlijk koopovereenkomsten. Deze kunnen worden afgesloten voor bijvoorbeeld voertuigen of huizen. Bij het kopen van een huis wordt de notariële bekrachtiging uitgevoerd door een notaris, die verschillende stempels op de betreffende documenten aanbrengt. Het gaat onder meer om een ​​zegel- of lakzegelstempel, het officiële zegel en andere zegels, waarvan sommige individueel zijn. Deze moeten uiteraard worden toegepast op de aangewezen gebieden. Ook testamenten maken deel uit van contracten. Als deze zelfgemaakt zijn, moeten ze volledig met de hand worden gemaakt. Daar mag geen postzegel worden gebruikt. Alleen het testament zelf kon worden verzegeld met een zegel of een lakzegel. Er zijn natuurlijk nog een groot aantal andere contracten waarvan het te lang zou duren om ze hier op te sommen. Als deze contracten onderhands worden afgesloten, kan het zinvol zijn om een ​​adresstempel van beide partijen toe te voegen. Bij aankoop van een auto dient de dealer in ieder geval een stempel op het contract te drukken.

Waar zet ik mijn stempel op een contract?
Schuiven naar boven