Keukenmessen

Keukenmes

Er is eigenlijk bijna geen gerecht waar je niet een keukenmes voor nodig hebt, of het nu om groenten, vlees,vis, of verse kruiden gaat..
Wist je dat je niet overal hetzelfde mes voor kunt gebruiken? Je hebt dus bijvoorbeeld een speciaal mes waarmee je beter vlees en vis kunt snijden, maar er zijn natuurlijk nog veel meer soorten messen waarmee je je verschillende levensmiddelen kunt snijden.
In dit artikel hebben we 5 verschillende messen voor het snijden van vlees, brood, groenten en fruit, voor kinderen om mee te snijden, en een algemeen mes.

De verschillende messen

Fileermes voor vlees en vis

Een fileermes is een mes waarmee je vlees en vis heel erg dun kunt snijden, hiermee kun je dus bijvoorbeeld de huid van een vis afsnijden. Het fileermes wordt meestal voor zachte vleessoorten en platte vis gebruikt.

Broodmes voor het snijden van brood

Een broodmes is een mes wat je niet bij iedereen thuis kunt vinden, maar wist je dat dit mes best wel handig kan zijn? Het broodmes is geschikt voor het snijden van zacht maar ook harder brood. Met een broodmes kun je mooie dunne sneetjes brood snijden.

Mes voor groenten en fruit

Een mes wat je voor het snijden van groenten en fruit kunt gebruiken, noemt zich ook wel eens officemes.
Het officemes is één van de meest gebruikte messen in de keuken.
Met dit mes kun je fruit en groenten fijner en wat preciezer snijden.

Universeel mes

Een universeel mes wordt ook wel eens een koksmes genoemd, dit is één van de belangrijkste messen in de keuken. Het mes kan eigenlijk voor alles gebruikt worden, dus voor het snijden van vlees, vis,groenten, kruiden, en nog veel meer.

Mes voor kinderen

Voor kinderen bestaan er aparte messen, deze zijn gemaakt om het snijden te leren. Let er op dat het mes altijd passend is, het handvat van een mes moet namelijk altijd goed in de hand passen en ook stevig vastgehouden kunnen worden. Het handvat van een kindermes is bijvoorbeeld wat kleiner en dunner dan van een normaal mes.

Meer keukenmessen kun je vinden op https://www.kookitems.nl/categorie/keukenmessen/

Keukenmessen
Schuiven naar boven